Predlog za zaštitu zdravlja očiju

Predlog za zaštitu zdravlja očijuProfesionalna operacija očnih bolesti, koja sumira rezultate koje treba uzeti u obzir za čvrste i zdrave oči, sa 9 bodova. Doktor „videti blizu ili daleko bez problema ne znači da nemate nikakvih problema sa zdravljem oka“, tvrdi Kemal Iildirim. Dr Iildirim napominje šta treba učiniti kako bi se zaštitilo zdravlje i zdravlje očiju u skladu sa: obratite se lekaru:

Brojne očne bolesti su podmukle i takođe se otkrivaju u sveobuhvatnoj proceni lekara. Pored toga, rutinski medicinski pregled omogućava dijagnozu očnih bolesti vrlo rano, što može dovesti do dugoročnog gubitka vida, kao i do prethodne identifikacije brojnih sistemskih bolesti. Zapamtite da se početni znakovi najštetnijih stanja otvaraju u oku. Zbog toga morate imati pregled očiju 1 put godišnje.

Ne zanemarujte bilo kakve znakove i simptome povezane sa očima: takođe, mali problemi sa kojima se suočavamo u svakodnevnom životu mogu prouzrokovati nepopravljivu štetu našem zdravlju očiju. Čak i osip ili svrab koji imate u oku može započeti ovaj postupak. Dakle, kada se suočimo sa problemima kao što su crvenilo / svrab, prvo moramo da obučemo odeću sa hladnom vodom i obezbedimo vlagu koja je potrebna oku sa proizvedenim jačanjem suza.

Obavezno koristite sunčane naočare, ograničite intenzivnu upotrebu računarskog sistema

Obavezno koristite sunčane naočare, ograničite intenzivnu upotrebu računarskog sistemaJedite zdravo: ima esencijalne hranljive materije, posebno za zdravlje naših očiju. Mrkva, sok od šargarepe, mango, sok od pomorandže, dinja, kelj, špinat, kao i riba na čelu sa ovom hranom ne bi trebalo da nedostaju na našem stolu, a takođe bi trebalo da budu deo dnevne ishrane. Pored toga, trebalo bi da održavate svoju težinu dobro uravnoteženom u skladu sa indeksom vašeg tela konzumiranjem zdrave i uravnotežene ishrane. Pošto prekomerna težina pozdravlja mnoge bolesti oka. Starosna degeneracija makule (amd) i karatarak samo su neke od ovih bolesti.

Obavezno koristite sunčane naočare: iako danas igraju ulogu dodatka odeći kao stilskom predmetu, sunčane naočale su važnije nego što smo mislili. Kvalifikovane sunčane naočare služe kao zaštita za vaše oči, štiteći vas od sunčevih štetnih ultraljubičastih i infracrvenih zraka. Stoga biste trebali biti posebno oprezni pri odabiru naočara, kao i da ih podudarate sa svojim očima, a ne u skladu sa modom.

Konkretno, morate imati na umu da naočare ispunjavaju en ksnumks zahteve. Ograničavanje intenzivne upotrebe računara:provera ekrana računarskog sistema ne stvara ozbiljne nedostatke, u mnogo eksplicitnijem smislu to ne „ometa oko“, već izaziva mnoštvo problema koje nazivamo „poremećaj vida računarskog sistema“ koji su kompatibilniji sa znakovima oka.

Pravite redovne pauze, ne pušite, koristite naočare sa telefonskim brojem

Pravite redovne pauze, ne pušite, koristite naočare sa telefonskim brojemPravite redovne pauze: ako imate naporan posao i morate dugo da radite za računarom, vodite računa da pravite pauze u određenim periodima decembra. Ove vrednosti možete odrediti svakog sata.

Sve što treba da uradite je da razmislite o udaljenoj lokaciji na radnom mestu ili izvan prozora, daleko od ekrana računara na koji ste se dugo fokusirali. Ne pušite: ako pušite, odmah prestanite. Zbog činjenice da ne prestaje da broji efekte pušenja cigareta na vaše oči.

Pušenje je najvažniji uzrok pogoršanja stanja žute zone povezane sa godinama. Takođe ubrzava razvoj katarakte i suši oči. Pošto izaziva aterosklerozu, to dovodi do začepljenja očnih sudova. Rezultat? Nepovratan gubitak vida. Korišćenje bodova sa biranim brojem: moramo razgovarati o izuzetno tipičnoj grešci. Pored toga, pogrešno se veruje da naočare sa telefonskim brojem izazivaju lenjost, kao i izobličenje vida u oku. Brojne bolesti očiju i vida povećavaju se sa godinama. Jednostavno rečeno, upotreba naočara sa telefonskim brojem ne ometa naše oči, već naprotiv, omogućava očima da rade bolje.

Leave a Comment