Šta uzrokuje akne? Kako prolaze akne?

Šta uzrokuje akne Kako prolaze akneAkne nastaju kao rezultat začepljenja, oticanja, a zatim oticanja sebuma, odnosno kanala koji oslobađaju ulje, u centralnom sloju kože. Akne (komedoni) se razvijaju kao rezultat povećane sekrecije masti u koži i začepljenja pora. Ovi komedoni se zatim kontaminiraju mikroorganizmima, a na koži se formiraju i edematozni crveni i upalni tumori. Preterano veliki ostavljaju tragove na koži. Akne obično počinju u adolescenciji i mogu trajati do trideset do četrdeset godina. Postoji i benigna vrsta akni koja je karakteristična za novorođenčad. Muškarci su skloniji tome nego žene.

To je najtipičnije na mestima lica, leđa, ruku, kao i grudi. Koji elementi utiču na stvaranje akni? U formiranju akni, geni, ishrana, elementi životne sredine, kao i hormonski agensi igraju ulogu. Funkcija hormona testosterona kod oba pola je jasna. U mnogim slučajevima nivo hormona testosterona je visok, dok je u nekim slučajevima testosteron tipičan, ali odgovor masnih ćelija na testosteron je visok. Akne su jedan od najčešćih izvora akni. Neki lekovi, posebno hormonski lekovi, imaju svojstva koja povećavaju akne. U nekim slučajevima, pretjerano masna koža je glavni aspekt. Niskokvalitetni kozmetički proizvodi, proizvodi sa visokim sadržajem šećera i masti mogu povećati akne.

Koje su različite vrste akni? Dijagnoza akni, kao i diferencijalna dijagnoza

Koje su različite vrste akni Dijagnoza akni, kao i diferencijalna dijagnozaKoje su različite vrste akni? Vulgarne akne su blage akne koje se obično vide kod adolescenata. Verovatno se mogu videti na licu. Pojavljuju se u obliku crnih tačaka na koži, crvenih mesta, u nekim slučajevima dubokih cista, kao i nodula. Sa vrlo ranim tretmanom, rast oznaka se može smanjiti. Konglabati akni su vrsta akni koju karakterišu teške ciste i apscesi. To se mnogo češće vidi na gornjem delu tela.

Bolest policističnih jajnika može biti uzrokovana prekomernim pubertetom, kao i menstrualnim poremećajima. Akne ostavljaju duboke tragove. Umesto toga, akne je bolest definisana groznicom i bolovima u zglobovima, kao i jakim aknama koje se vide kod adolescenata. Medicinska dijagnoza akni, kao i diferencijalna dijagnoza. Akne, posebno ozbiljni slučajevi, mogu pratiti određenu bolest.

Kao rezultat toga, to ne treba posmatrati samo kao kozmetički problem. Pored akni, žene mogu imati prekomerni pubertet, menstrualne nepravilnosti, dijabetes melitus tipa 2, ciste jajnika. U tim slučajevima potrebno je uraditi hormonske testove, kao i lečiti osnovnu bolest. Akne se mogu javiti u grudima nadbubrežne žlezde zbog prekomernog pokretanja hormonskih agenasa. Akne se mogu pojaviti kao rezultat direktnog izlaganja vezanog za rad ili hemikalije.

Kako se leče akne? Šta tačno treba da bude tretman za mrljavu kožu?

Kako se leče akne Šta tačno treba da bude tretman za mrljavu kožuKako se nositi sa aknama? Terapija akni može se koristiti u kremastim i oralnim oblicima lekova koji se nazivaju retinoidi. Potrebno je efikasno čišćenje kože kako bi se garantovala ravnoteža sebuma. Antibiotici se takođe odvijaju u terapiji akni. Krema i / ili oblik zuba mogu biti poželjni.Razvijeni su lekovi koji suzbijaju aktivnost znojnih žlezda i takođe zaustavljaju stvaranje novih komedona. Nezdravljene akne mogu dovesti do kozmetičkih i psiholoških problema, formirajući ožiljke. Hemijski piling, mikrodermabrazija, dermaroller i laserski piling mogu se koristiti za uklanjanje ožiljaka od akni. Kakva bi trebala biti nega kože? Lice se mora oprati dva puta dnevno posebnim sapunom ili gelom za čišćenje.

Pjegava koža je izuzetno podložna razvoju akni, tako da je neophodno koristiti kremu za sunčanje bez ulja. Ovi losioni takođe hidriraju kožu, sprečavajući upalu. Hidratantne kreme bez ulja mogu se koristiti za lečenje suvoće i upale koje izazivaju lekove protiv akni. Neophodno je ne pritiskati komedone, kao i akne. Hemijski piling obavljaju dermatolozi za čišćenje komedona, a komedoni su i drenažne cevi sa jedinstvenim glavama komedona.

Leave a Comment